Functie HR-professionals

Veel HR-professionals in het werkveld verwachten dat hun functie de komende jaren zal gaan veranderen. Onder andere digitalisering speelt hierbij een rol.

Dit zal van effect zijn op andere de uitvoerende taken van HR-professionals. Zij denken dat er veranderen zullen plaatsvinden op zowel de inhoud als de uitbreiding van de uitvoerende taken. Zo zullen taken worden uitgebreid, maar zullen werkzaamheden ook verdwijnen. Daarnaast zal de HR-professionals ook andere taken krijgen. Veel veranderingen dus.

Dit komt onder andere door digitalisering van processen, waarbij werkzaamheden vaker geautomatiseerd kunnen plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan administratieve werkzaamheden die sneller en effici├źnter kunnen. Uiteraard zullen er hierdoor banen verdwijnen, omdat het uitvoerende werk door minder mensen kan worden verricht. Anderzijds zal de werkdruk daardoor op sommige gebieden ook weer stijgen.

Digitalisering speelt in verschillende sectoren een grote rol. In de flexbranche zie je dat veel werving- en selectie werkzaamheden worden gedigitaliseerd. Er zijn zelfs uitzendbureau’s die geheel digitaal te werk gaan. Dit leidt tot veranderingen in de flexbranche.

Daarnaast houdt natuurlijk de spanning op de arbeidsmarkt aan. Dit merkt ook de HR-professional. Het tekort op de arbeidsmarkt is een belangrijk onderwerp. Ook speelt de verlaging van de economische groei en handelsoorlogen mee, die veel invloed hebben.

Kortom, de functie van de HR-professionals zal gaan veranderen. Met veranderingen komt voor sommige werknemers ook stress. Een laagdrempelige manier om hier mee om te gaan is het volgens van e-health modules

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *